torstai 23. helmikuuta 2012

Raitoja

Kevät alkaa jo lähestyä, joten vaatteisiinkin haluan jo jotain pirtsakampaa. Tänään syntyi pojalle raikkaan raidallinen t-paita. Juuri kun sain paidan valmiiksi, huomasin etukappaleessa pienen tahran. En lähtenyt arvailemaan, että lähtisikö se pesussa pois, vaan aplikoin siihen poikani nimen ensimmäisen kirjaimen :) Tahra on piilossa ja paidasta tuli astetta sporttisempi.



lauantai 18. helmikuuta 2012

Pienet sammakot :)

Kevät tulee... ja sammakot :) Testasin velourhousuihin Saimin kaavaa (OB 1/2009), mutta jätin ne polvimittaisiksi ja laitoin vyötärölle resorin. Pojalle istuivat oikein hyvin, mutta tytölle haaraosa jäi aivan liian korkeaksi, vaikka sitä jo madalsinkin.
Ihanan iloiset näistä kuitenkin tuli :)


sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Velourhousut ja pilkkupaita

Tyttärelle sain taas aikaiseksi velourhousut ja pilkullisen paidan. Housuista tuli niin pitkät, että ne mahtunevat tytälle vielä kolmen vuodenkin kuluttua :D Onneksi niissä on resorit sekä vyötäröllä että lahkeensuissa, lapsi pystyy siis käyttämään niitä jo nyt.
Paidan kaava on Ottobre 1/2003 lehdestä. Alkuperäisessä kaavassa vaan olisi pitänyt leikata kankaasta iso etukappale kahteen kertaan. Eteen olisi tullut siis kaksi kerrosta kangasta. Minä en tahtonut tuhlata kangasta, joten piirsin toisen etukappaleen uusiksi ja näin siitä tuli feikki-kietaisupaita. 
Paidasta tuli sitten kuitenkin leveyssuunnassa aivan liian suuri, joten muokkailin eilen kaavaa kapeammaksi. Ehkä tänään saan ommeltua sen uuden version.


Alemmassa kuvassa paita lähempää. Näkyy paremmin tuo kietaisun osa.


keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Monstereita

Kätköistä löytyi vielä pikkunen pala Monsteriautot-intelockia, ja sehän muuttui lasten paidoiksi. Ei riittänyt mitenkään kahteen samanlaiseen paitaan, joten tytön paidasta oli pakko tehdä palapeli. Musta trikookangas on peräisin vanhasta äitiystopista, minkä olen jättänyt jostain kumman syystä kaappiin roikkumaan. Nyt löytyi sillekin parempaa käyttöä :)


Tytön paidan helman kanssa tuli kirjaimellisesti äitiä ikävä. Ja äidiltä sitten sainkin vinkin, kuinka tuollainen pyöreä helma ommellaan nätisti. On minulla vielä paljon oppimista :D

torstai 2. helmikuuta 2012

Luisteluhame

Ostin tytölle ensimmäiset ihan oikeat luistelusukkahousut, joten olihan niiden kanssa ihan pakko myös saada hame (äidin mielestä :)). Kaapista löytyi jotain kirppislöytö "velouria", vissiinkin sitä samaa, mitä Jyskissä myydään.
Kaavana toimi joku vanha Suuri Käsityö -lehden luistelupukukaava. Aika paljon sitä vain joutui muokkaamaan, jotta housuosa nousi korkeammalle ja jotta sai kunnon vyötärön tehtyä.
Hyvä siitä tuli, mutta olipahan hankala kuvattava :D Ei siis näytä juuri miltään tässä kuvassa.