tiistai 17. tammikuuta 2012

Hippoja

Löysin tämän hippo-kankaan kirppikseltä jo aikapäiviä sitten. Vielä pari viikkoa sitten mietin sen eteenpäin myymistä, kun se ei jollain tapaa miellyttänytkään silmää. Nyt kuitenkin ajattelin, että kesällä voisi olla kiva jos lapsilla olisi samanväriset, pirteät t-paidat. Ja niistähän tuli ihanat!
Tytön paidan hihoihin ei kangasta enää riittänyt, mutta hyvin se toimii valkoisillakin hihoilla.


Kierrätyshousut

Tässä sitten heti toinen ei niin putkeen mennyt tapaus.
Omista vanhoista velourhousuistani tahdoin tehdä tytölle housut. En sitten kuitenkaan mallannut ensin kaavoja lahkeiden päälle vaan suoraan leikkasin ensin etukappaleet. No, takakappaleen kaava ei sitten mahtunutkaan samoin päin lahkeelle, joten nyt takana nukka kulkee toiseen suuntaan kuin edessä.
Eikä nuo taskutkaan ihan samalle korkeudelle osunut :D Mutta tyttö tykkää kuitenkin.


Kovan onnen mekot

Kaipa tänne pitää aina välillä päivittää myös näitä ei ihan niin putkeen menneitä tekeleitä :)
Seuraavana kaksi mekkoa. Luistinmekon sain valmiiksi jo varmaan muutama kuukausi sitten, mutta siitä tuli aivan liian suuri. Vihdoinkin sain sen siis pienennettyä.
Ruskea sienimekko taas olisi ollut muuten ihan täydellinen, mutta menin sitten ompelemaan takakappaleen nurja puoli ulospäin. No, sitä ei varmaan kukaan muu huomaa kuin minä itse.
Kaavana näissä mekoissa käytin jotain vanhaa, erittäin kulahtanutta H&M:n kesämekkoa.


torstai 12. tammikuuta 2012

Housuista paita

Olen säilönyt vuosikausia eräitä yli suuria fleecehousuja ajatuksena, että pienennän niitä joskus niin, että voin niitä vielä käyttää. No, en saanut niitä koskaan pienennettyä. Sen sijaan tein niistä pojalleni fleecepaidan. Lahkeet olivat hieman liian kapeat, joten lisäsin kylkiin kaistaleet trikoota. Samasta trikoosta tein sitten hupun ja hihoihin resorit. Helmaan ompelin pätkän nauhaa, missä on krokotiileja.


torstai 5. tammikuuta 2012

Sisko ja sen veli

Vuoden eka bloggaus :) Siskon paidan sain kyllä valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta vasta tänään sen kuvasin. Veljen paita valmistui tänään.

Molemmat tehty periaatteessa samalla kaavalla. Siskon paitaa on vain kavennettu niin hihoista kuin vyötäröltäkin, ja se on kokoa 116cm. Veljen paita on kokoa 98cm.

Harmi vain, että kuvassa ei näy siskon paidan ihanat yhksityiskohdat. Viidellä apinalla on silminään punaiset, pienet strassikivet. Toivottavasti pysyvät mukana matkassa myös pesussa :)