tiistai 6. joulukuuta 2011

Rauhallista Itsenäisyyspäivää!

Tässä samalla kun Linnan juhlia katselen telkkarista, laitan tänne kuvan tyttäreni "iltapuvusta". Hänellä on huomenna päiväkodissa "Linnan juhlat". 
Mekko on tehty minun vanhasta, nilkkapituisesta hameesta. Lisäsin vain selkään pätkän kuminauhaa, lyhensin helmaa ja ylijäämäkankaasta tein olkaimet. Hihatin on vanhasta jakusta, minkä äitini on tehnyt minulle muistaakseni joihinkin pikkujouluihin ainakin 10 vuotta sitten.





lauantai 3. joulukuuta 2011

Pari asua tyttärelle

Löysin Tampereen käsityömessuilta aivan ihania tilkkuja. Tilkkuilua en kuitenkaan (vielä) harrasta, joten piti keksiä niille muuta käyttöä. Alla on asu, minkä hihoihin ja aplikointeihin meni melkein yksi tilkku. Riitti siitä vielä lettinauhaankin, ja muutama kokonainen poro löytyy vielä laatikosta. Näillä vetimillä meni tyttö päiväkodin joulujuhlaan :)


Seuraavana esittelyssä totaalinen testiasu, mutta siitä tuli hienompi kuin osasin uneksiakaan :) Suuressa Käsityö-lehdessä oli ohje hameeseen, mikä oli tehty pöytäliinasta. Ensin tein sellaisen. Ja sitten pilkoin sen kahdeksaan osaan, josta sain kaavan tähän hameeseen. Oranssi kangas on peräisin eräästä omasta hameestani, mihin mahduin vuonna 1998 :D 
Paita onkin sitten ihan kaavalla tehty, mutta sitäkin pikkuisen muokattu tytölleni sopivamman kokoiseksi.